Absortech satsar globalt från Falkenberg

Exportföretaget Absortech från Asige har kunder över hela världen och med externa finansiärer i ryggen kan de vidareutveckla sin verksamhet på hemmaplan. Företaget har ett globalt patent och tillverkar produkter för att fuktsäkra sjöcontainrar. Nu flyttar de både huvudkontor och europeiskt centrallager till delar av Arlas gamla lokaler.

Thomas Johansson startade Absortech i slutet av 90-talet och under hela tiden har huvudkontoret funnits i Asige. Här sker även en del av tillverkningen av produkterna som absorberar fukt från luften och därigenom skyddar godset i sjöcontainrar från fukt- och mögelskador. Sedan något är tillbaka har Absortech även externa finansiärer i ryggen vilket inneburit en fortsatt satsning på en expansiv marknad.
— Att vi fått in en extern delägare har inneburit att vi kunnat göra en del nyanställningar runtom i världen för att på så sätt nå ut till fler kunder. Det innebär även att vi nu har möjlighet att flytta vår verksamhet i Asige till Falkenberg, berättar Thomas Johansson.

Förutom verksamheten i Asige har Absortech fabriker och försäljningskontor i bl a Kina, Singapore och Indonesien.  Totalt har företaget cirka 120 anställda över hela världen varav 11 stycken i Sverige. Det europeiska kontoret och centrallagret ligger i tyska Bochum men kommer i och med flytten förläggas till de lokaler där Arla tidigare bedrev sin ostutveckling.
— Arlas lokaler passar oss perfekt. Nu får vi möjligheten att samla all verksamhet i Sverige under ett och samma tak vilket underlättar vår fortsatta satsning, säger Thomas Johansson optimistiskt.

Just nu håller lokalerna på att anpassas efter Absortechs verksamhet och de planerar att flytta in innan årsskiftet. En flytt som betyder att de kan ha kvar rötterna i Falkenberg men fortsätta satsa mot nya mål och kunder över hela världen.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun