60 nya parkeringsplatser — en del av en större vision för Lokstallarna

Håkan Johansson, Fredrik Lindahl och Martin Persson på den nya parkeringen framför ICA Kvantum.
Lokstallarna där bland annat ICA Kvantum, Team Sportia och Audio Video huserar fick nyligen en tillökning i form av 60 nya parkeringsplatser. Något som gynnar butikerna närmast men även i innerstan. Men framförallt är de en del av en långsiktig vision.

Det har gått tio år sen ICA Kvantum slog upp dörrarna och därmed blev den första butiken på det nya handelsområdet Lokstallarna. Sen dess har det tillkommit ytterligare butiker och idag är det totalt nio företag som bedriver verksamhet på området och planen är att utveckla det ytterligare.
— I dag har vi en byggrätt på ytterligare 2 000 kvm som skulle kunna användas för till exempel utbyggnad av ICA Kvantum men även för att hitta lösningar åt nya butiker och verksamheter, berättar Håkan Johansson på Ekängengruppen som äger marken och fastigheterna på Lokstallarna.

För ICA Kvantum har de nya parkeringsplatserna inneburit att de fått möjligheten att tillmötesgå många kunders önskemål om fler parkeringsplatser.
— Framförallt har det varit ont om parkeringsplatser inför helger och storhelger vilket gjort att vi ibland fått stå och dirigera trafiken på parkeringen, berättar butikschefen Fredrik Lindahl.

I samband med anläggningen av parkeringsplatserna byggdes även entrén till ICA Kvantum om för att möta den växande kundskara som besöker förbutiken för bland annat sina postärenden.
— Vi har tredubblat ytan för posthanteringen vilket var en nödvändighet då vi har pakethantering för nästan 10 000 hushåll i Falkenberg. De nya parkeringsplatserna och entrén tillsammans med förbutiken och ett förändrat butiksflöde är en del av att göra det så smidigt och tillgängligt som möjligt för våra kunder, säger Martin Persson som är stf handlare och Fredrik Lindahl fyller i:
— Det är något vi försöker jobba aktivt med hela tiden och vi är riktigt nöjda med resultatet av ombyggnaden. Dessutom har den nya entrédörren minskat draget och energiförbrukningen samtidigt som vi fått en trevligare butik och arbetsmiljö.

De nya parkeringsplatserna och utbyggnaden av ICA Kvantum är början på en långsiktig plan för att utveckla Lokstallarna som handelscentrum. Det finns bland annat planer på att utnyttja området där gamla järnvägen går och skapa en infart från Västra Gärdet.
— Ambitionen är att bli en naturlig handelspunkt i centrum och främst med butiker som har så kallad volymförsäljning. I andra städer ligger butiker som ICA Kvantum och Team Sportia utanför centrum. Istället vill vi knyta ihop dem med butikerna i innerstan och skapa synergieffekter för alla butiker och samtidigt underlätta för shoppande falkenbergare, avslutar Håkan Johansson.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun