Nätverk och organisationer

I Halland finns en mängd olika nätverk och organisationer till hjälp för dig som företagare och Falkenbergs Näringsliv har ett nära samarbete med många av dem. Vi delar numera kontor med ett flertal av våra samarbetspartners: Näringslivet Fbg, Falkenbergs Innerstad, Coompanion och Nyföretagarcentrum. Tillsammans utgör vi Falkenbergs Företagscenter.

Näringslivet Fbg


Näringslivet Falkenberg är en aktiv medlemsorganisation med över 400 medlemmar. De arrangerar regelbundet näringslivsluncher och frukostar med föreläsningar och varje år arrangerar de Näringslivsdagen i Falkenberg. Näringslivet Falkenberg är också initiativtagare till Falkenbergsdialogen där företagare får möjlighet att träffa några av kommunen ledande politiker. Läs mer och anmäl dig HÄR.PDF

Näringslivet Fbglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Coompanion


Coompanion är företagsrådgivare åt personer vill starta eget tillsammans med andra i kooperativ bolagsform. Coompanion finns på 25 platser i landet, bland annat Halland. Coompanion hjälper till med information, rådgivning och utbildning för att man ska kunna gå från idé till företagande.

Coompanionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyföretagarcentrum Halland


Nyföretagarcentrum Halland erbjuder kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning för alla som funderar på att starta företag.

Nyföretagarcentrum Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Falkenbergs Innerstad


Innerstadsföreningen samordnar och utvecklar alla butiker i centrum. De anordnar aktiviteter och arbetar även för att få nya butiker till Falkenbergs innerstad.

Falkenbergs Innerstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagarna i Falkenberg


Företagarna är en organisation med totalt 55 000 medlemmar i Sverige. De finns till som ett stöd för företag samt arbetar för att stimulera fler att bli företagare.

Företagarna i Falkenberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kompetenscentrum Falkenberg


Kompetenscentrum Falkenberg erbjuder kvalitetskurser för företag och organisationer som är anpassade till företagens struktur och behov. Filosofin är att kunskaperna ska kunna praktiseras direkt på arbetsplatsen och främja organisationens utvecklingsarbete. Utbildningarna bedrivs exempelvis på högskolenivå och är oftast kortare kurser på kvartsfart där de studerande kan studera vid sidan av sitt arbete. Kurserna bedrivs som regel i samma form som Högskola på Distans och behörighetskraven är som regel: Grundläggande behörighet.
Kompetenscentrum Falkenberg samarbetar med Falkenbergs Näringsliv AB, olika företagarföreningar samt enskilda företag och organisationer kring hur olika utbildningsbehov kan tillgodoses.

Kompetenscentrum Falkenberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ALMI Företagspartner


ALMI är ett statligt bolag som hjälper företag i alla dess skeden, från nyföretagande till etablerade företag. De erbjuder såväl rådgivning som finansiering.

ALMI Företagspartnerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

TEK (fd Teknik- och kompetenscentrum)


TEK Kompetenscentrum hjälper sina medlemmar med utbildningar och seminarier för att höja kompetensen.

TEK länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Högskolan i Halmstad


Behöver ditt företag eller organisation hjälp med att utveckla produkter och tjänster, utvärdera verksamhet eller analysera arbetsmiljön? Via Högskolan i Halmstad kan ditt företag eller organisation få tillgång till studenter med den kompetens som eftersöks. Forskningen på högskolan är mycket framstående och internationellt välrenommerad.

Högskolan i Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Campus Varberg


Campus Varberg är idag Hallands största yrkeshögskola och erbjuder utbildningar tillsammans med näringslivskontakter och ledande utbildningsarrangörer.

Campus Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Business Sweden (fd Exportrådet)


Business Sweden hjälper svenska företag att växa internationellt. Tillsammans med Business Sweden och Falkenbergs Sparbank genomför Falkenbergs Näringsliv olika landsseminarium. Dessutom samverkar vi vid den så kallade Exportstegen som innebär att småföretagare under sex halvdagar kan få avgiftsfri, enskild exportrådgivning av en regional representant. Då analyseras förutsättningarna för en utlandsetablering med slutmålet att ta fram en afförsplan.

Business Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Region Halland


En del av Region Hallands arbete är att arbeta för ett starkt och konkurrenskraftigt näringsliv. Det görs genom att skapa möjligheter för fler företag att startas, och befintliga företag att utvecklas och växa. De erbjuder såväl utveckling av företag som kompetensförsörjning.

Region Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenskt Näringsliv


Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Deras uppdrag är att öka förståelsen för företagens verklighet och att verka för att alla företag i Sverige skall ha bästa möjliga villkor för att verka och växa.

Svenskt Näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun